Παναγιώτης Κελάνδριας

Παναγιώτης Κελάνδριας

Ο Παναγιώτης Κελάνδριας γεννήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και από το 1999 ζει στην Κέρκυρα και διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Είναι ιδρυτής, συνθέτης και στιχουργός του συγκροτήματος «Μικρόκοσμοι» με το οποίο έκανε αρκετές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το 2011 κυκλοφόρησε με το σχήμα τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Κάθε μέρα όπως πάντα», ο οποίος πήρε εξαιρετικές κριτικές και παίζεται ακόμα σε πολλούς σταθμούς στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.
Το 2014, μαζί με τον Παναγιώτη Δόβρη, νέο δισκογραφημένο τραγουδοποιό-ερμηνευτή και τον λυράρη-κρουστό Μάρκο Κατσιγιάννη δημιούργησαν το σχήμα «Αθιβολές» με το οποίο εμφανίστηκαν σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας και άλλων πόλεων παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με δικά τους τραγούδια και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών γνωστών και καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών.
Τον Φεβρουάριο του 2014 κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Αγγελοστάλσημο» σε στίχους Ερασμίας Πεδιαδιτάκη. Πρόκειται για ένα EP με τέσσερα τραγούδια με αναφορές στην παραδοσιακή ελληνική μουσική, κυρίως εκείνη της Κρήτης και της Μικράς Ασίας. Τον Μάρτιο του 2015 ο ίδιος δίσκος κυκλοφορεί σε φυσική μορφή από την Re-Define Productions.
Παράλληλα συνεργάζεται με την ποιήτρια-στιχουργό Μαρία Παπαδάκη. Έχει μελοποιήσει ένδεκα ποιήματά της τα οποία θα περιλαμβάνονται σε επόμενη δισκογραφική του δουλειά στην οποία θα συμμετάσχει και ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης. Ήδη ένα από αυτά τα τραγούδια με τίτλο «Κι ήθελα μόνο ένα φιλί», ερμηνευμένο από τη Βασιλική Παπακωνσταντίνου, κυκλοφόρησε το 2013 κι έλαβε μέρος και διακρίθηκε στο μουσικό διαγωνισμό του MusicHeaven.
Συνεργάζεται επίσης με τον στιχουργό Θοδωρή Τσάκωνα του οποίου έχει μελοποιήσει δέκα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν το Φθινόπωρο του 2015.
Έχει γράψει μουσική και τραγούδια για τις ανάγκες της θεατρική παράστασης «Περλιμπλίν και Μπελίσα» του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα που θ’ ανεβάσει σύντομα το Θέατρο του Ιονίου.