Χρυσούλα Κεχαγιόγλου

Χρυσούλα Κεχαγιόγλου

Η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου είναι απόφοιτη Φιλοσοφίας (2000) και Λογοθεραπείας (2010) και ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι. Έχει κάνει μαθήματα φωνητικής με το βαρύτονο Σπύρο Σακκά και τη Μίρκα Γεμετζάκη.
Είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Φρικαντέλα» και συμμετέχει σε διάφορα σχήματα ποικίλης μουσικής, με σημαντικότερα τους «Ιέρνις- Συγκρότημα Παραδοσιακής Κέλτικης Μουσικής», και την «Απόδημη Κομπανία- Συγκρότημα Παραδοσιακής και Ρεμπέτικης Μουσικής»
Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και σε παραστάσεις με γνωστούς καλλιτέχνες όπως είναι ο Νίκος Αντύπας, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Μανώλης Πάππος, ο Παντελής Στόικος, ο Νίκος Τατασόπουλος, ο Διονύσης Τσακνής , ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο Νίκος Κυπουργός κ.α. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ορχήστρας των Κυκλάδων, που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού.
Έχει συμμετοχές σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε διεθνείς διοργανώσεις του εξωτερικού, σε πόλεις όπως το Κάιρο και η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου (2007), η Κωνσταντινούπολη (2009), το Ελσίνκι (2010, 2012 και 2014), η Νέα Υόρκη, η Βοστόνη (2011 και 2014), η Γρανάδα και η Ούμπεντα (2012), το Παρίσι (2013), με πιο πρόσφατες τις διεθνείς εμφανίσεις στο Branswick Festival της Μελβούρνης και στο Canberra National Folk Festival το 2013, όπου συνέπραξε επί σκηνής με τον Andy Irvine, έναν από τους γνωστότερους Ιρλανδούς μουσικούς παραδοσιακής μουσικής.
Τον Δεκέμβριο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό maxi- single με τίτλο “Σα Φυλαχτό”, από τη Re-Define Productions.